Edellisessa postauksessa mainitsin että kokeilen itse tehtyä omenapyrettä leivoksiin. Kokeilin myös uutta silikonista auringonkukkamuottia. Leivokset onnistuivat ihan hyvin, mutta olisin halunnut enemmän omenan makua. Omatekoinen pyre ei ole niin voimakkaan makuista kuin mitä olen käyttänyt Modon vihreä omena pyrettä. Tällä ohjeella tulee kuusi leivosta, jotka yhdellä muottilevyllä saa.

Valmista ensin leivoksille pohja eli tee kääretorttupohja. Massan määrä on pieni, joten levita massa vain pieneen osaan peltiä.

1 kananmuna

½ dl sokeria

½ dl vehnäjauhoja

(ripaus leivinjauhetta)

Seuraavaksi levitä suklaat muottiin. Sulata ensin 4 palaa tummaa suklaata. Helpoin tapa on laittaa suklaapalat kestävään muovipussiin ja sulattaa siinä mikrossa. Leikkaa pussin kulma auki ja pursota auringonkukkien keskusta. Laita muotti kylmään.

 

Sulata 10 palaa valkosuklaata kupissa ja värjää keltaiseksi. Itse käytin Squires Kitchenin tomuvärejä (marigold ja daffodil). Ota muotti kylmästä ja sivele siveltimellä auringonkukan terälehdet keltaiseksi. Laita kylmään. Voit sivellä suklaata vielä uudestaan jos johonkin kohtaan jäi aukkoja.

Valmista mousse.

2 dl kermaa

60g tuorejuustoa

240g omenapyrettä (itse valmistettu, ei sokeroitua)

3/4 dl sokeria

3 liivatetta

3/4 dl sokeria

1 tl vanilliinisokeria

1 tl sitruunamehua

Vaahdota kerma. Sekoita tuorejuuston sekaan omenapyre ja sokerit. Lisää kylmässä vedessä liotetut ja sitruunamehuun sulatetut liivatelehdet. Lisää lopuksi kermavaahto. Kaada mousse muotteihin. Jätä vuoan yläreunasta n.½ cm vajaaksi.

Ota pyöreällä muotilla pohjalevystä palasia. Paina palat moussen päälle, leivoksen pohjaksi. Laita muottilevy kylmään. Anna hyytyä 1-2 tuntia. Laita sen jälkeen muotti pakastimeen. Anna pakastua 2-3 tuntia. Kumoa leivokset tarjolle. Pakastamisen jälkeen leivokset lähtevät huomattavasti paremmin irti muotista.