Tässä elämäni ensimmäinen sokerista tehty ruusu, tai jos tuo nyt edes ruusulta näyttää... :) Ostin silloin Fazerin kahvilasta sitä isomaltoosia, jota oli pikinmiten päästävä kokeilemaan. En varmaan osaa kirjoittaa oikeanlaista ohjetta massa tekoon mutta itse tein seuraavanlaisesti: :)
500g   isomaltoosia
10g     vettä
Keitä näitä 180 asteeseen. Värjää sokeri jos haluat. Kaada seos leivinpaperin päälle. Anna jähmettyä. Leikkaa veitsellä levystä pienempiä palasia ennen kuin sokeri on ihan kokonaan kovettunut.
Sulata nyt kovettunutta sokeria mikrossa hetki kerrallaan, siis käytä mikroa kerrallaan max 10 sek. Kun massa on pehmentynyt, ala vetämään/taittelemaan massaa, jotta väri tasoittuu. Sokeri kovettui itselläni aika nopeasti, joten käytin sitä aina välillä mikrossa.
Sokerista tehdyt osat kuten ruusun terälehdet saa yhdistettyä toisiinsa kaasupolttimella. Eli sulatat hieman terälehden alaosaa ja yhdistät lehdet toisiinsa.
Tämä on ihan lämmintä hommaa, mutta kivaa. Kun sokeria käsittelee, käsissä kannattaa olla useammat kertakäyttöhanskat. Vaikka oli monet hanskat päällekäin, sormet meinaa olla nyt hellänä. :) Tämä vaatii vielä paljon harjoitusta, jotta saa hyvän näköisiä koristeita. Onneksi sokeria jäi vielä kaappiin... :)

                           

Tässä sokeri on kovettumassa leivinpaperin päällä.