Suklaakakut:
100g voita
2 kananmunaa
2 dl sokeria
1½ dl vehnäjauhoja
½ dl kaakaojauhetta
1 tl leivinjauhetta
75g saksanpähkinöitä
1 pestyn appelsiinin kuori hienoksi raastettuna
Kuorrute:
230g tummaa suklaata
2 dl kermaa
1½ rkl hunajaa
25g huoneenlämpöistä voita
pari tippaa appelsiiniaromia
Paahda pähkinät, jäähdytä ja hienonna karkeaksi rouheeksi. Sulata voi ja jäähdytä. Vaahdota munat ja sokeri. Lisää sulatettu voi. Sekoita kuivat aineet keskenään, lisää vaahtoon. Lisää lopuksi pähkinärouhe ja appelsiinin kuori. Vuoraa 25x18cm vuoka leivinpaperilla. Paista 175´C n.20 min. Jäähdytä pohja ja pidä sitä jääkaapissa seuraavaan päivään.
Valmista seuraavana päivänä kuorrutus. Hienonna suklaa rouheeksi. Kiehauta kerma ja hunaja ja kaada se suklaarouheen päälle. Sekoita kunnes massasta tulee tasaista. Lisää voi pieninä palasina sekä lopuksi aromi. Ota kuorrutetta hieman toiseen astiaan jolla voit koristella valmiit leivokset.
Leikkaa kakkulevy pieniksi neliöiksi. Kasta palat kuorrutteessa. Koristele leivokset kun kuorrute on jähmettynyt.
Annoksesta tulee n.45 kpl.
tiistai, 8. tammikuu 2008
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.