Macaroneja tehdessä jäi ihan kiitettävä määrä keltuaisia, joten niille pitäisi keksiä jotain käyttöä. Tulipa sitten tehtyä tällaista jäädykettä / jäätelö tai millä nimellä tätä nyt kutsuisi. Tällä viikolla tuli keitettyä punaherukka-vadelmahilloa, joka sopiki kirpeydellään hyvin tähän herkkuun. Silloin kun tein macaroneja niin yksi rasia macaronkuoria oli jäänyt yöksi pöydällä, josta oli seurausta että olivat sitten ihan kovia eli niitä ei enää voinut sitten sanoa macaroneiksi kun eivät ole keskeltä pehmeitä. Otin ne käyttöön ja lisäsin tähän herkkuun niitäkin. Kaupassahan myydään punaherukka-marenkijäätelöä, joten sieltä idea tähän.

Tämä kuvassa oleva herkku on muuten maidotonta. Käytin SureWhip-kasvirasvasekoitetta.

3 dl kermaa

3 keltuaista

1 dl sokeria

1½ dl punaherukka-vadelmahilloa

10 macaronkuorta

Vaahdota kerma. Vaahdota sokeri ja keltuaiset. Yhdistä keltuaisvaahtoon kemavaahto. Murustele macaronkuoret sekaan ja lopuksi hillo. Jätin massan epätasaiseksi eli en sekoittanut hilloa tasaiseksi. Kaada n.1 litran astiaan ja pakasta.

Oli aika herkkua! :D

Keltuaisia löytyy vieläkin jääkaapista, joten antakaapa hyviä vinkkejä niiden käyttöön että ei tarvisi pois heittää!!

Laitan tähän muistiin myös keittämäni hillon ohjeen.

Punaherukka-vadelmahillo

500g punaherukoita

500g vadelmia

3/4 dl vettä

500g sokeria

1 pss Melatin hyytelöainetta (sininen)

Laita kattilaan puhdistetut herukat ja vadelmat, lisää myös vesi. Keitä n.5 min. Jos haluat sileää hilloa niin siivilöi seos tässä vaiheessa. Lisää sokeri ja keitä sen verran että sokeri sulaa. Sekoita 2 rkl sokeria hyytelöaine. Lisää seos marjojen sekaan. Keitä 1 min. Aloita laskeminen siitä kun seos kiehuu. Kaada seos hyvin pestyihin, puhtaisiin lasipurkkeihin ja sulje kansi heti. Jäähdytä.

Vasemman puoleisissa purkeissa on siivilöityä hilloa (muutama siemen päässyt livahtamaan siivilän läpi ü) ja oikean puoleisessa purkissa on siemenet ja kuoret mukana.