Sain tehdä suolaisia tarjottavia ristiäisiin. Toiveena oli kahta erilaista moussekakkua ja kahdenlaista salaattia. Sain ohjeet moussekakkuihin, jotka olivatkin Valion ohjeita. Tein ohjeen kaksinkertaisena, jolloin siitä tuli sopivan kokoinen annos vuokaan, jonka halkaisia on 28cm. Alla oleva ohje on vuokaa jonka halkaisija on 24cm.

Pohja

150 g hapankorppuja
75 g voita

-> hienonna hapankorput, sekoita voisulaan, laita irtopohjavuoan pohjalle

Täyte

4 liivatelehteä
150 g lämminsavulohta
1,5 tl sitruunapippuria
100 g punasipulia
200 g tuorekurkkua
1 iso hapahko omena
200 g ruohosipulituorejuustoa
0,5 dl sitruunamehua
2 dl kermaa

Koristeet:

herneenversoja, kurkkukukkia, vesimelonikukkia, limeviipaleita

1. Liivatelehdet veteen likomaan 5 minuutiksi
2. Hienonna kala, mausta sitruunapippurilla
3. Hienonna punasipuli, kuutioi kurkku ja omena pieniksi kuutioiksi.
4. Yhdistä kala, tuorejuusto, punasipuli, kurkku ja omena ja 1/2 sitruunamehusta
5. Vatkaa kerma vaahdoksi
6. Puristele liivatelehdet, laita kuumaan sitruunamehuun (toinen 1/2)
7. Kaada liivateseos täytteeseen
8. Lisää viimeisenä kermavaahto.
9. Täyte kaadetaan pohjan päälle ja kelmutetaan, sekä annetaan hyytyä jääkaapissa väh 4-5 h tai seuraavaan päivään.
10. Koristele