Selasin tässä yksi päivä ulkomaisia leivontablogeja ja yhdestä blogista tarttui sitten mukaan tämä Twix-leivoksen ohje. Kaupoissahan myydään sitä Twix-patukkaa, joten sitä yritettiin jäljittää tällä ohjeella. Hyvää tuli vaikka ei ihan koostumukseltaan sellaista kuin olisin halunnut. Suklaan alla oleva kinuskimainen täyte olisi saanut olla kiinteämpää. Hyvin teki tämä kuitenkin kauppansa kun ystävien kanssa vietettiin vapunpäiväniltaa.

Pohja:
90g vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1/8 tl suolaa
60ml maitoa
1 tl vaniljasokeria
60g sokeria
60g suolatonta voita
1 muna

Vaahdota voi ja sokeri. Lisää muna vatkaten. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää maidon kanssa taikinaan. Vuoraa leivinpaperilla vuoka jonka koko on n. 20 x 11cm. (tämän kokoinen on mm. leipävuoka). Kaada massa vuokaan ja paista 180 asteessa n. 20-25min.

Täyte:
1 cup (2,4dl) kermaa
1 tl vaniljasokeria
½ tl merisuolahiutaleita
160g maissisiirappia
200g sokeria
60g suolatonta voita

Laita kattilaan kerma, vaniljasokeri, suola ja voi. Kiehauta seos. Laita toiseen paksupohjaiseen kattilaan maissisiirappi ja sokeri, joka keitetään 150 asteeseen. Kun seos on saavuttanut tuon lämpötilan, lisätään sekaan kiehautettu kermaseos. Seoksen täytyy olla lämmintä. Kaada varovasti koska seos alkaa kuplimaan. Kun koko seoksen lämpötila on 120 astetta, se kaadetaan saman kokoiseen vuokaan mihin pohja tehtiin. Laita vuoan pohjalle öljytty leivinpaperi, jotta saat täytemassan sitten irti vuoasta. Laita kylmään hyytymään.

Kun täytemassa on hyytynyt, nosta se pohjan päälle. Leikkaa "kakku" pituussuunnassa kahtia. Valmista kuorrutus.

Kuorrutus
200g maitosuklaata
150g kerma

Rouhi suklaa. Kiehauta kerma ja kaada suklaarouheen päälle. Sekoita tasaiseksi. Anna kuorrutuksen vähän jäähtyä ja kuorruta. Kuorrutin ensin tasaisen kuorrutuksen. Annoin lopun kuorrutuksen vähän jäähtyä ja "roiskin" sitten vielä päälle epämääräisiä raitoja.



Tänään iloksen huomasin että blogissani on käynyt 4½ vuoden aikana miljoona kävijää.!!  laugh KIITOS kaikille!! Ehkä tässä joku päivä laitan tämän kunniaksi arvonnan pystyyn.

Edit. 5.5.

Siskoni innostui tekemään tätä, mutta hänellä ei ollut maissisiirappia mitä ohjeessa on. Hän keitti tavallisen kinuskin (3 dl kermaa+ 3 dl fariinisokeria+ voita), kaatoi kinuskin vuokaan kuten ohjeessa sanotaan ja valmisti loppuun asti ohjeen mukaan. Onnistui siis myös näinkin, mutta silloin täyte ei ole niin "valuvaa, notkeaa" mitä maissisiirapilla tehtynä. 

Tässä näkee täytteen koostumuksen eron.