Tämä ohje on suoraan Virpin leipomuksista. Laitoin vain omenat pohjan päälle ja sitten rahkaseoksen. Virpin ohjeessa oli laitettu toisin päin.
Pohja:
100 g voita
1 dl sokeria
1 muna
2 ½ dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
Täyte:
500 g rahkaa
2 dl kuohukermaa
3 munaa
1 ½ dl sokeria
½ dl perunajauhoja
3 rkl sitruunamehua
1 tl vaniljasokeria
Päälle:
3 isoa omenaa, kanelia
Vaahdota voi ja sokeri. Lisää muna vatkaten sekä keskenään sekoitetut kuivat aineet. Leikkaa irtopohjavuoan (halkaisija n. 24 cm) pohjalle pala leivinpaperia. Taputa taikina pohjalle ja 3 cm reunalle. Sekoita täytteen aineet. Viipaloi omenat. Aseta omenakuutiot pohjan päälle, kaada rahkaseos päälle. Ripottele päälle vielä kanelia. Paista 175 asteessa noin tunti. Siirrä kakku vuoasta tarjoiluvadille vasta täysin jäähtyneenä.
Tein samalla ohjeella myös gluteenittomia piiraita (jauhot muuttaen). Nämä tein muffinssivuokiin, jotta niitä on helppo ottaa pakastimesta vaikka yhdelle vieraalle.
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.