Eilen tein jälkiruoaksi panna cottaa. Sain kokeiltavaksi valmista panna cotta massaa, joka vain kuumennettiin ja hyydytettiin. Tuotteen merkki on Elle&Vire. Panna Cotan maku oli hyvin täyteläinen ja vaniljainen. Seuraaksi tätä voisi kokeilla yhdistää johonkin leivonnaiseen.

Jos jollakin haluttaa tehdä panna cottaa niin laitan tähän perusreseptin.

2 liivatelehteä

5 dl kermaa

1 vaniljatanko

½ dl sokeria

1.Laita liivatelehdet pehmenemään kylmään veteen.

2. Kaada kerma kattilaan. Halkaise vaniljatanko ja raaputa siemenet kermaan. Keitä kermaa, sokeria ja vaniljatangon palasia noin 15 minuutin ajan. Ota kattila liedeltä, poista vaniljatangot ja lisää liotetut, puristetut liivatteet.

3. Jaa kerma annosmaljoihin

4. Anna jälkiruoan hyytyä jääkaapissa vähintään 3 tuntia.

5. Tarjoa hyvän marja- / hedelmäkastikkeen tai marjojen kanssa