Ystäväni läksiäisiin sain tehdä suklaakakkua. Ohjeena käytin yhtä Sacher-kakun ohjetta, jota vähän muuttelin. Tästä tuli oikein tuhti suklaakakku, mukavan kostea kuitenkin. Välissä aprikoosimarmeladia. Kuorrutukseen en ole yhtään tyytyväinen, ganash-kuorrute jäi liian paksuksi, joten pinta jäi sitten epätasaiseksi.
Pohja:
130g persikan makuista tummaa suklaata
130g voita
40g tomusokeria
5g vaniljasokeria
hyppysellinen suolaa
6 kpl keltuaisia
6 kpl valkuaisia
180g sokeria
130g vehnäjauhoja
Kuorrute:
200g tummaa suklaata
1,8 dl kermaa
Sulata suklaa ja jäähdytä se. Temperoitu voi, sula suklaa, tomusokeri, vaniljasokeri ja suola sekoitetaan ja vatkataan vaahdoksi. Lisää lopuksi vaahtoon keltuaiset yksitellen, koko ajan vatkaten.
Valkuaiset ja sokeri vaahdotetaan kevyeksi vaahdoksi. Lisää valkuaisvaahto suklaavaahtoon varovasti sekoittaen. Lisää lopuksi massaa siivilöidyt vehnäjauhot. Kaada massa vuokaa, tasoita pinta niin että keskelle vuokaa jää kuoppa. Näin pohjasta ei tule kupera kun se on paistunut. Paista 180 asteessa n.50 min.
Täyttö, kuorrutus:
Halkaise pohja kolmeen osaan, täytä välit aprikoosimarmeladilla. Aprikoteeraa kakun pinta eli kuorruta kakun pinta keitetyllä aprikoosimarmeladilla. Laita kakku kylmään ja anna olla siellä mieluiten seuraavaan päivään tai niin kauan että kakun pinta on "kuivunut". Kuorruta kakku ganash-kuorrutteella.
Aprikoteerattu kakku
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.