Ystäväni läksiäisiin sain tehdä suklaakakkua. Ohjeena käytin yhtä Sacher-kakun ohjetta, jota vähän muuttelin. Tästä tuli oikein tuhti suklaakakku, mukavan kostea kuitenkin. Välissä aprikoosimarmeladia. Kuorrutukseen en ole yhtään tyytyväinen, ganash-kuorrute jäi liian paksuksi, joten pinta jäi sitten epätasaiseksi.

Pohja:

130g persikan makuista tummaa suklaata

130g voita

40g tomusokeria

5g vaniljasokeria

hyppysellinen suolaa

6 kpl keltuaisia

 

6 kpl  valkuaisia

180g sokeria

130g vehnäjauhoja

Kuorrute:

200g tummaa suklaata

1,8 dl kermaa

Sulata suklaa ja jäähdytä se. Temperoitu voi, sula suklaa, tomusokeri, vaniljasokeri ja suola sekoitetaan ja vatkataan vaahdoksi. Lisää lopuksi vaahtoon keltuaiset yksitellen, koko ajan vatkaten.

Valkuaiset ja sokeri vaahdotetaan kevyeksi vaahdoksi. Lisää valkuaisvaahto suklaavaahtoon varovasti sekoittaen. Lisää lopuksi massaa siivilöidyt vehnäjauhot. Kaada massa vuokaa, tasoita pinta niin että keskelle vuokaa jää kuoppa. Näin pohjasta ei tule kupera kun se on paistunut. Paista 180 asteessa n.50 min.

Täyttö, kuorrutus:

Halkaise pohja kolmeen osaan, täytä välit aprikoosimarmeladilla. Aprikoteeraa kakun pinta eli kuorruta kakun pinta keitetyllä aprikoosimarmeladilla. Laita kakku kylmään ja anna olla siellä mieluiten seuraavaan päivään tai niin kauan että kakun pinta on "kuivunut". Kuorruta kakku ganash-kuorrutteella.

Aprikoteerattu kakku