Open Cafén sivuilla näin hyvän näköisen omenatortun ohjeen, joten sitä sitten tein tänään. Vähän muokkasin ohjetta. Tässä minun ohjeeni.
Pohja
100g voita
150g Dr.Oetkerin mantelimassaa
1 dl sokeria
1 kananmuna
3 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
Täyte
9 omenaa (käytin pieniä kotimaisia omenoita)
½ dl sokeria
½ rkl kanelia
2 rkl siirappia
Kiille
1 dl vettä
½ dl hyytelösokeria
Vatkaa voi, mantelimassa ja sokeri vaahdoksi. Lisää kananmuna voimakkaasti vatkaten. Sekoita kuivat aineet keskenään, lisää massaan. Laita irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperi ja voitele vuoan reunat. Taputtele taikina vuoan pohjalle ja reunoille.
Halkaise omenat ja pois siemenkodat, viipaloi omenat. Levitä omenaviipaleet kerroksittain sokeri-kaneliseoksen kanssa. Kaada lopuksi pinnalle siirappi. Paista 175 astetta, n.45 min. Anna tortun jäähtyä, irroita vuoan reunat.
Kiehauta vesi ja lisää hyytelösokeri. Kiehauta. Anna seoksen jäähtyä muutama minuutti ja levitä kiille pullasudilla tai lusikalla tortun päälle. Anna hyytyä hetki ennen tarjoilua.
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.