Kesäloma olisi nyt ohi, aika palata arkirutiineihin. Mökin poluilla oli sinisenään mustikoita. Mustikat ovat parhaimpia tuoreena joten tein pari kakkua. Tällaista kakkua olen aikasemminkin syönyt, mutta ohjetta emme saaneet mökillä ollessa käsiin, tein siis mututuntumalla.

Pohja:

125g voita

1 dl sokeria

1 kananmuna

2 dl vehnäjauhoja

½ tl leivinjauhetta

Vaahdota voi ja sokeri. Lisää kananmuna vatkaten. Lisää lopuksi keskenään sekoitetut kuivat aineet. Taputtele taikina piirakkavuoan pohjalle (halk. 28cm). Paista 200 asteessa n.15 min.

Täyte:

2½ dl kermaa

1 prk creme fraichea

½ dl fariinisokeria

1 rkl vanilliinisokeria

1 liivatelehti

Päälle:

tuoreita mustikoita

 Vaahdota kerma. Sekoita ranskankermaan sokerit sekä vesitilkkaan sulatettu liivatelehti. Lisää lopuksi kermavaahto. Levitä seos jäähtyneen muropohjan päälle. Koristele pinta mustikoilla.

KESÄ!!