Lupasin tehdä ystävälleni kakun hänen syntymäpäivilleen. Toiveena oli raikas kakku, ei perinteinen kermakakku.
Kakku on tehty samalla moussekakun ohjeella jolla olen tehnyt aiemminkin. Tykkään tästä ohjeesta tosi paljon. Pienillä muutoksilla saa aina uudenlaisen kakun tehtyä.
Italialainen marenki:
150g valkuainen
20g sokeri
260g sokeri
100g vesi
Passionmousse:
250g passionpyrettä
5 isoa liivatelehteä
50g sitruunamehua
5 dl kermaa
Italialainen marenki:
Vatkaa valkuaiset ja 20g sokeria kevyeksi vaahdoksi. Ketä vesi (100g) ja sokeri (260g) 121 asteiseksi, lisää sokerineste valkuaisvaahdon joukkoon ohuena nauhana koko ajan vatkaten. Vatkaa seosta kunnes se on jäähtynyt.
Passionmousse:
Laita liivatelehdet pehmenemään kylmään veteen. Vatkaa kerma vaahdoksi. Sulata liivatelehdet pieneen määrään passionpyrettä. Kaada liivateseos loppuun pyreestä. Sekoita liivateneste italialaisen marengin sekaan. Sekoita tasaiseksi. Lisää lopuksi kermavaahto.
Pohjaksi laitoin kääretorttupohjan. Kaadoin puolet massasta irtopohjavuokaan (halk.26cm). Ripottelin massan päälle suklaapäällysteisiä krokanttipalloja. Lisää loppumassa vuokaan, tasoita pinta tasaiseksi. Laita kylmään hyytymään.
Passionkiille
50g passionpyrettä
1 dl vesi
2 pientä liivatetta
Kaada kiille hyytyneen kakun pinnalle. Laita uudelleen kylmään hyytymään. Koristele pinta.
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.