1242589034_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Lupasin tehdä ystävälleni kakun hänen syntymäpäivilleen. Toiveena oli raikas kakku, ei perinteinen kermakakku.

Kakku on tehty samalla moussekakun ohjeella jolla olen tehnyt aiemminkin. Tykkään tästä ohjeesta tosi paljon. Pienillä muutoksilla saa aina uudenlaisen kakun tehtyä.

Italialainen marenki:

150g valkuainen

20g sokeri

260g sokeri

100g vesi

 

Passionmousse:

250g passionpyrettä

5  isoa liivatelehteä

50g sitruunamehua

5 dl kermaa

 

Italialainen marenki:

Vatkaa valkuaiset ja 20g sokeria kevyeksi vaahdoksi. Ketä vesi (100g) ja sokeri (260g) 121 asteiseksi, lisää sokerineste valkuaisvaahdon joukkoon ohuena nauhana koko ajan vatkaten. Vatkaa seosta kunnes se on jäähtynyt.

Passionmousse:

Laita liivatelehdet pehmenemään kylmään veteen. Vatkaa kerma vaahdoksi. Sulata liivatelehdet pieneen määrään passionpyrettä. Kaada liivateseos loppuun pyreestä. Sekoita liivateneste italialaisen marengin sekaan. Sekoita tasaiseksi. Lisää lopuksi kermavaahto.

Pohjaksi laitoin kääretorttupohjan. Kaadoin puolet massasta irtopohjavuokaan (halk.26cm). Ripottelin massan päälle suklaapäällysteisiä krokanttipalloja. Lisää loppumassa vuokaan, tasoita pinta tasaiseksi. Laita kylmään hyytymään.

Passionkiille

50g passionpyrettä

1 dl vesi

2 pientä liivatetta

Kaada kiille hyytyneen kakun pinnalle. Laita uudelleen kylmään hyytymään. Koristele pinta.