Eipä ole aiemmin tullut käytettyä granaattiomenaa. Kerran kauppareissulla hedelmä tarttui mukaani, jota tänään sitten käytin isänpäivän kahvipöydän moussekakkuun. Granaattiomenan siemenet ovat tosi kauniin punaisen värisiä. Usein näitä siemeniä olen nähnyt käytettävän vain muutamia koristeena, mutta nyt peitin kakun pinnan kokonaan näillä. Itse tykkään granaattiomenan mausta ja se sopi hyvin valkosuklaan kanssa.

Pohja:

170g suklaa- /kaurakeksejä

60g voita / margariinia

Täyte:

5 dl kermaa

200g tuorejuusto tms.

150g valkosuklaa

5 liivatetta

½ dl vettä

Päälle:

1 granaattiomena

2 dl granaattiomenamehua

2 liivatetta

Reunakoristeet:

50g valkosuklaata

Peitä irtopohjavuoan pohja (halk.24cm) leivinpaperilla. Sulata voi. Murskaa keksit ja sekoita siihen voisula. Painele muruseos vuoan pohjalle. Valmista täyte. Laita liivatelehdet kylmään veteen. Vaahdota kerma. Sulata suklaa mikrossa miedolla lämmöllä. Pehmitä tuorejuusto ja lisää siihen jäähtynyt suklaa. Sulata liivatelehdet kiehuvaan veteen ja kaada se ohuena nauhana juusto-suklaaseokseen. Lisää lopuksi kermavaahto. Kaada seos vuokaan. Laita hyytymään kylmään 2-3 tunniksi.

Valmista päällinen. Laita liivatelehdet kylmään veteen. Halkaise granaattiomena ja irrota siemenet. Levitä siemet hyytyneen kakun pinnalle. Mittaa mehu astiaan ja sekoita siihen pieneen mehutilkkaan sulatetut liivatelehdet. Kaada kiille varovasti kakun päälle. Laita hyytymään kylmään n. 2 tunniksi.  Valmista lopuksi suklaalehdet kakun reunalle.