SUKLAAN TEMPEROINTI
1. Sulata suklaa mikrossa +45 asteiseksi (maitosuklaa). (Valkosuklaa 45´C, tummasuklaa 48-55´C)
2. Kaada sulatetusta suklaasta 2/3 osaa kylmälle alustalle esim. kivitasolle tai vaikka tiskipöydälle ja "taableeraa" suklaata paletilla ja leveällä raapalla, kunnes suklaan lämpötila laskee ja lämpötila on 27´C (maitosuklaa), (valkosuklaa 26´C, tummasuklaa 28´C).
3. Yhdistä jäähdytetty suklaa jäljelle jääneeseen 1/3 suklaaseen. Mittaa lämpötila, jonka pitää olla 30-31´C (maitosuklaa), (valkosuklaa 29-30´C, tummasuklaa 31-32´C). Kun lämpötila on oikea, konvehtikuorien valmistamisen voi aloittaa.


   
1. Kaada muotit täyteen suklaata. Kopauta lopuksi vuokaa pöytää vasten,  jotta ilmakuplat lähtevät pois. Anna suklaan olla muotissa minuutin verran.
 
2. Valuta ylimääräinen suklaa pois muoteista. Isäni teki  minulle "valutuskehikon", johon sai muotin helposti laitettua valumaan. Kopauta tässäkin vaiheessa muottia, jotta kaikki ylimääräinen suklaa valuu pois. 

            
3. Puhdista paletilla ylimääräinen suklaa vuoan päältä pois. Anna suklaakuorien kovettua ennen täytteen laittamista.

 
4. Pursota täyte vuokiin. Anna täytteen vähän aikaa jähmettyä.
5. Levitä lopuksi paletilla suklaata täytteen päälle. Laita vuoka jääkaappiin. Irrota konvehdit muotista.

Täytteeksi tein vaniljakolatäytettä, jonka ohje on täällä. Koristeiksi tein valkosuklaasta orkideoita. Muotin ostin täältä. Konvehtien teossa oli ihan tekemistä, kun tein niitä n.190 kpl. Ilma oli vielä niin aurinkoinen ja lämmin että suklaata ei kannattanut alkaa käsittelemään keskipäivällä vaan sitten kun aurinkoa ei enää paljoa näkynyt.Tässä valmiita konvehteja odottamassa häitä. :) Suklaat laitoimme tarjolle viinimarjalehden päälle jokaisen vieraan paikalle.