Sain ystäviä kylään, joten jotain hyvää halutti tehdä. Edellisen päivityksen muffinikuorrutusta jäi yli niin siitä lähti idea kakkuun. Karpalosta tykkään ja sehän sopii hyvin myös tähän ensimmäisen adventinaikaan, joten siitä päällinen. Valkosuklaan laitoin vaihteeksi rouheena, joten massasta ei tullut tasaista.

 

Pohja:

130g pipari

50g daimrae

50g voi

Täyte:

4 dl kerma

100g tuorejuusto

1 dl maustamaton jogurtti

150g valkosuklaarouhe

½ dl sokeri

1 tl vaniljasokeri

5 liivatelehti

½ rkl sitruunamehu

Pinta:

200-300g pakastekarpalo

1 1 /4 dl hyytelösokeri

2 dl vesi

 Murskaa piparit ja sulata voi. Sekoita pohjan aineet sekaisin ja taputtele irtopohjavuoan pohjalle (halk. 24cm).

Laita liivatelehdet kylmään veteen. Vaahdota kerma. Rouhi suklaa. Sekoita keskenään tuorejuusto, jogurtti, sokerit. Kaada sulatetut liivatteet ohuena nauhana jogurtti-juustoseokseen. Lisää lopuksi kermavaahto ja valkosuklaa varovasti sekoittaen. Kaada massa pohjan päälle ja laita kylmään hyytymään 2-3 tunniksi.

Kun kakku on hyytynyt, peitä pinta karpaloilla. Valmista hyytelösokeriseos. Sekoita kiehuvaan veteen hyytelösokeri ja levitä seos lusikkaa apuna käyttäen karpaloiden päälle. Laita kylmään hyytymään ainakin tunniksi. Tarjoile. 

Tein eilen myös kinkkuruukkuja, jotka nostan tähän sen vuoksi, että jos joku kaipaa pientä purtavaa esim. pikkujouluihin. Nopeita ja helppoja tehdä.

Kiitos ystävät lämpimästä illasta! <3