Alkoi tekemään yhtäkkiä mieli juustosarvia. Niitä en olekaan tehnyt pitkään aikaan. Seuraavalla ohjeella tein sarvet.
6 dl vehnäjauhoja
1 tl suolaa
1 tl sokeria
1 pss kuivahiivaa ( tai 25g tuore hiivaa)
100g margariinia / voita
2 dl vettä
(150g juustoraastetta)
Täyte:
100g aurinkokuivattu tomaatti tuorejuustoa
80g juustoraastetta
Voiteluun: kananmuna
Päälle: juustoraastetta
Laita kulhoon vehnäjauhot, sokeri, suola ja kuivahiiva. Lisää sekaan pehmeä rasva ja nypi seos . Lisää kädenlämpöinen vesi ja sekoita tasaiseksi. Jos haluat tehdä sarvista oikein juustoisia niin lisää pohjataikinaan myös juustoraaste. Lisää se ennen veden laittamista.
Anna taikinan kohota lämpimässä paikassa. Jaa kohunnut taikina kahteen osaan. Kauli palasta pyöreä ja leikkaa se kahdekaan osaan. Sekoita täytteen aineet keskenään ja jaa se taikinalohkojen paksumpaan päähän. Kääri palat rullalle. Nosta sarvet pellille ja anna niiden kohota. Voitele kohonneet sarvet kananmunalla ja ripottele päälle juustoraaste. Paista 225 asteessa n.10 min.
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.