Jotain suolaistakin välillä. Näin vuoden vaihteen jälkeen maistuu ennemmin suolainen kuin makea. Lohesta ei ole tullut tehtyä pitkään aikaan mitään, joten tein sitten tällaisia pieniä piiraita. Jääkaapissa ei ollut kuin sitruunan makuista rahkaa mutta se kävi oikein hyvin pohjataikinaan. Annoksesta tulee 12 isoa annospiirasta.

200g voita

2 ½ dl vehnäjauhoja

2 dl grahamjauhoja

2 tl leivinjauhetta

200g sitruunarahkaa (tai maustamatonta rahkaa)

Laita kulhoon voikuutiot, jauhot ja leivinjauhe. Nypi. Lisää lopuksi rahka, sekoita tasaiseksi. Laita kylmään.

Valmista täyte.

200g lohta

2 keitettyä kananmunaa

1 dl riisiä

½ dl tilliä

½ prk sipuli creme bonjour

3/4 tl yrttisuolaa

1/4 tl sitruunapippuria

Keitä riisi ja kananmunat. Kuutioi lohi pieniksi kuutioiksi. Sekoita täytteen aineet keskenään.

Kauli taikina ja ota siitä pyöreällä muotilla paloja. Laita pyöreän pohjan päälle täytettä, laita toinen pyöreä pala päälle. Nipistä reunat kiinni haarukalla. Voitele piiraat ja paista 225 asteessa n. 15 min.

Kyllä tämä on nyt sellaista opettelua kun uudella kameralla ottaa kuvia. Menee vielä pitkä aika ennen kuin saa sellaisia kuvia mitä haluaa. Joten harjoittelua, harjoittelua, kuvien napsimista...