Leivontafoorumissa oli lokakuussa haasteena tehdä suklaakakku, joka olisi kuorrutettu ganachella. Pitkästä aikaa päätin ottaa osaa haasteeseen. Suklaakakkuja on tullut kuorrutettua tosi vähän. Tässäkin kakussa jäi harmittamaan reunat, niiden kohdalla sattu pieni kömmähdys mutta sai kelvata. Kiitos kaikille äänestäneille ja kommentin jättäneille. Haaste oli tasainen. Pienellä erolla tämä kakku otti ykköspaikan!

Pohja:

130g tumaa suklaata
130g voita
40g tomusokeria
1 tl vaniljasokeria
hyppysellinen suolaa
6 keltuaista

6 valkuaista
180g sokeria
130g vehnäjauhoja

Sulata suklaa ja jäähdytä se. Temperoitu voi, sula suklaa, tomusokeri, vaniljasokeri ja suola sekoitetaan ja vatkataan vaahdoksi. Lisää lopuksi vaahtoon keltuaiset yksitellen, koko ajan vatkaten.

Valkuaiset ja sokeri vaahdotetaan kevyeksi vaahdoksi. Lisää valkuaisvaahto suklaavaahtoon varovasti sekoittaen. Lisää lopuksi massaa siivilöidyt vehnäjauhot. Kaada massa vuokaa (halk. 22-24cm), tasoita pinta niin että keskelle vuokaa jää kuoppa. Näin pohjasta ei tule kupera kun se on paistunut. Paista 180 asteessa n.50 min.

Täyte:
3 dl kermaa
100g mascarponejuustoa
200g tummaa suklaata

100g lakkahilloa /aprikoosihilloa

Sulata suklaa ja jäähdytä se. Vaahdota kerma. Pehmitä juusto ja lisää sen sekaan sula suklaa. Lisää lopuksi kerma. Sekoita tasaiseksi. 
Leikkaa kakkupohja kolmeen osaan. Sivele ensimmäiseen väliin ohuelti hilloa ja laita puolet täytteestä päälle. Täytä toinen väli samanlailla.

Aprikoteeraus:
150g sileää lakka- tai aprikoosihilloa

Laita hillo kattilaan ja keitä muutaman minuutin ajan kunnes hillosta tulee kiiltävää ja läpikuultavaa. Sivele kakun pinta kauttaaltaan hillolla. Laita kakku kylmään, jotta pinta kuivuu. Ota kakku huoneenlämpöön ennen kuorrutusta, jotta suklaan ja kakun lämpötilaero ei olisi korkea.

Suklaaganache:
150g tummaa suklaata
100g kermaa
5g voita

Laita pieneen kattilaan suklaa ja kerma. Sulata varovasti kunnes seos on tasaista. Lisää voi. Kuorruta kakku ja koristele. Suklaakukka on tehty tummasta suklaasta.

Koristetta lähemmin.