Eilen marketin vihannesalueella kävellessäni ajatukseeni tuli tehdä kasvispiirakkaa. Siitä sitten tarttui ostoskoriini tarvikkeet.

Pohja:

200g voita / margariinia

2½ dl vehnäjauhoja

1½ dl ruisjauhoja

1 tl suolaa

4 rkl vettä

Laita kulhoon pehmeä voi, jauhot ja suola. Nypi voi jauhojen sekaan. Lisää lopuksi kylmä vesi. Taputtele taikina irtopohjavuoan pohjalle ja reunoille (halk. 28cm)

Täyte:

1 kesäkurpitsa

1 iso porkkana

½ sipuli

1 paprika

10 kirsikkatomaattia

1 rkl oliiviöljyä

1 prk creme bonjour cuisine pesto

½ tl yrttisuolaa

ripaus mustapippuria

1 dl juustoraastetta

2 dl ruokakermaa

2 kananmunaa

Kuutioi kesäkurpitsa, porkkana, sipuli ja paprika. Halkaisie tomaatit. Freesaa kasviksia oliiviöljyssä paistinpannulla. Sekoita kasvisten sekaan creme bonjour. Kaada seos pohjan päälle. Sekoita kerman sekaan kananmunat ja mausteet. Kaada täytteen päälle ja ripottele lopuksi pinnalle juustoraaste. Paista 175 asteessa 1h.