Pitkästä aikaa vaahtokarkkeja. Blogistani löytyy jo yksi vaahtokarkkien resepti mutta laitan tähän vähän erilaisemman sekä yksinkertaisemman valmistuohjeen.

3 valkuaista

200g sokeria

½ dl vettä

7 liivatelehteä

1 dl vettä / vadelmasosetta

1½ dl maissitärkkelysta (Maizena)

1½ dl tomusokeria

- Laita liivatelehdet kylmään veteen

- erottele valkuaiset keltuaisista puhtaaseen kulhoon

- mittaa kattilaan sokeri ja vesi. Keitä liemi 127 asteeseen, älä sekoita yhtään!!

- sillä aikaa kun sokeriliemi kiehuu, vatkaa valkuaiset vaahdoksi. Kun liemi on 127 asteista, kaada se ohuena nauhana koko ajan vatkaten valkuaisvaahdon joukkoon.

- kiehauta vadelmasose ja lisää siihen pehmenneet liivatelehdet. Kaada seos ohuena nauhana valkuais-sokerivaahtoon koko ajan vatkaten. Jatka vatkaamista vielä 5 min.

- sekoita maissitärkkelys ja tomusokeri keskenään. Siivilöi seos leivinpaperoidulle pellille.

- kaada vaahtokarkkimassa pursotinpussiin jossa on suora tylla tai pakastepussiin johon leikataan kulmaan aukko. Pursota massa pellille tangoiksi.

- laita pelti jääkaappiin hyytymään 1-2 tunniksi.

- leikkaa hyytyneet tangot saksilla paloiksi. Kierittele palat tomusokeri-maissitärkkelyksessä. Anna palojen kuivua jonkin aikaa huoneenlämmössä ennen purkittamista. Tällä estetään että tomusokeri-maissitärkkelys ei sula vaahtiksen pinnalta.

- säilytä vaahtokarkit tiiviissä purkissa huoneenlämmössä.