Tämän kesän ensimmäinen raparperipiiras. Helppo ja nopea valmistaa vaikka yllätysvieraille.

Pohja:

100g voita

1 dl sokeria

1 kananmuna

2½ dl vehnäjauhoja

1 tl leivinjauhetta

1 tl vanilliinisokeria

Täyte:

4-5 dl raparperia

2 dl turkkilaista jogurttia / kermaviiliä

1 kananmuna

1/4 dl fariinisokeria

3/4 dl sokeria

2 tl vanilliinisokeria

Vaahdota voi ja sokeri. Lisää kanamuna ja lopuksi keskenään sekoitetut kuivat aineet. Taputtele taikina voideltuun pyöreään piirakkavuokaan. Paista 200 asteessa 5 min.

PIlko raparperit. Sekoita jogurtin joukkoon kananmuna ja sokerit. Laita esipaistetun pohjan päälle raparperipalat ja jogurttiseos ja paista vielä 25-30 min.