1240167242_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Pikaisia mansikkamousseleivoksia. Halusin kokeilla miten onnistuu käyttää muottina suklaamunakennoja. :) Suht hyvin lähtivät irti, olisi vaan ollut parempi jos pohja olisi ollut kunnolla kupera eikä pohjassa olisi ollut mitään koloa.

Mansikkamousse

Italialainen marenki:

150g valkuaisia

20g sokeria

260g sokeria

100g vettä

Italialainen marenki: Laita kattilaan 260g sokeria ja 100g vettä. Keitä seosta kunnes lämpötila on +100. Ala tässä vaiheessa vatkaamaan valkuaisia ja 20g sokeria. Kunnes sokeriseoksen lämpötila on +121, lisää seos ohuena nauhana valkuaisvaahtoon koko aja vatkaten. Vatkaa seosta vielä sen aikaa että se jäähtyy.

300g mansikkasosetta

10 liivatetta

5 dl kermaa

Vatkaa kerma vaahdoksi. Lisää vaahtoon mansikkasose ja valkuiaisvaahto varovasti sekoittaen. Lisää lopuksi kylmässä vedessä liotetut ja pieneen nestetilkkaan sulatetut liivatteet.

Moussekakun pohjaksi voi laittaa esim. kääretorttupohjaa.

1240167253_img-d41d8cd98f00b204e9800998e