Pikaisia mansikkamousseleivoksia. Halusin kokeilla miten onnistuu käyttää muottina suklaamunakennoja. :) Suht hyvin lähtivät irti, olisi vaan ollut parempi jos pohja olisi ollut kunnolla kupera eikä pohjassa olisi ollut mitään koloa.
Mansikkamousse
Italialainen marenki:
150g valkuaisia
20g sokeria
260g sokeria
100g vettä
Italialainen marenki: Laita kattilaan 260g sokeria ja 100g vettä. Keitä seosta kunnes lämpötila on +100. Ala tässä vaiheessa vatkaamaan valkuaisia ja 20g sokeria. Kunnes sokeriseoksen lämpötila on +121, lisää seos ohuena nauhana valkuaisvaahtoon koko aja vatkaten. Vatkaa seosta vielä sen aikaa että se jäähtyy.
300g mansikkasosetta
10 liivatetta
5 dl kermaa
Vatkaa kerma vaahdoksi. Lisää vaahtoon mansikkasose ja valkuiaisvaahto varovasti sekoittaen. Lisää lopuksi kylmässä vedessä liotetut ja pieneen nestetilkkaan sulatetut liivatteet.
Moussekakun pohjaksi voi laittaa esim. kääretorttupohjaa.
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.