Tässäpä herkullisen luumupiirakan ohje...
Taikina:
150g voita/margariinia
½ dl sokeria
4 dl vehnäjauhoja
4 rkl kylmää vettä

Voiteluun:
1 kananmuna

Täyte:
9 isoa luumua
3 rkl voita/margariinia
2 rkl perunajauhoja
3/4 dl fariinisokeria
1 dl sokeria
1 tl kanelia

Nypi voi, sokeri ja vehnäjauhot. Lisää kylmä vesi.
Kääri taikina kelmuun, anna olla jääkaapissa n.½ tuntia.
Pese luumut, halkaise ja poista kivet. Jaa taikina kahteen osaan ja kauli molemmat pyöreiksi levyiksi. Nosta toinen levy piirasvuokaan. Pistele pohja haarukalla ja voitele kevyesti vatkatulla valkuaisella, jottein pohja kostu täytteestä liikaa. Nostele taikinapohjan päälle luumun puolikkaat, ripottele pinnalle rasvanokareet, perunajauhot, sokerit ja kaneli. Nosta toinen taikinalevy vuoan päälle, painele reunat. Pistele pintaan höyryaukkoja haarukalla ja voitele piirakka vatkatulla keltuaisella.
Paista 175 astetta 40-45 min.
Tarjoile vaniljajäätelön kanssa.